ΡΟΛΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Άριστη θερμομόνωση - Μοναδικό design!

Τα ρολά (όπως και τα παντζούρια) είναι εξώφυλλα που χρησιμοποιούνται στα κουφώματά μας. Τα συστήματα ρολού προσφέρονται σε μια πλήρη γκάμα από κουτιά και φυλλαράκια (περσίδες) και, έτσι, ενσωματώνονται με ευελιξία στον αρχικό σχεδιασμό κάθε κτηρίου. Εξυπηρετούν την προστασία του εσωτερικού χώρου από την εξωτερική θέα, το φως, τον ήλιο, τη βροχή, το κρύο, τον ήχο και την παραβίαση.

Τα ρολά προσφέρουν ασφάλεια και σκίαση. Τα φυλλαράκια τους μπορεί να είναι από αλουμίνιο ή πολυουρεθάνη.

Ο χειρισμός τους γίνεται από μέσα, χωρίς να χρειάζεται να εκτεθούμε σε ανεπιθύμητες καιρικές συνθήκες ή στην αδιάκριτη ματιά των γειτόνων.

Στα ρολά μπορείτε να ρυθμίσετε την επιφάνεια φωτισμού, ηλιασμού και αερισμού, έχοντας εντελώς κλειστό το άνοιγμα (σκοτάδι) μέχρι ολόκληρο ανοικτό.

 Έχουν χαμηλό σχετικά κόστος, μεγάλη ασφάλεια και μικρό βάρος, μπορεί να έχουν διαστάσεις πλάτους έως 2,50 μέτρα χωρίς ενδιάμεσο ορθοστάτη και δε χρειάζονται μεγάλο πλάτος τοίχου για την τοποθέτησή τους.

Όταν είναι ανοικτά, έχουμε τη δυνατότητα ολικής απόκρυψής τους εντός της τοιχοποιίας. Τα υλικά τους παράγονται σε διάφορα σχέδια και στυλ, ώστε να καλύπτουν όλες τις αισθητικές ανάγκες και οι χρωματικές τους επιλογές είναι απεριόριστες.

Τα ρολά μπορούν να είναι χειροκίνητα, ηλεκτρικά (με τη χρήση μοτέρ), τηλεχειριζόμενα ή συνεργαζόμενα με έξυπνα συστήματα Smart Home.

Τα ρολά αλουμινίου χωρίζονται σε επικαθήμενα και εξωτερικά:

Α. Με την έννοια επικαθήμενα (ρολά) κουτιά ρολών, εννοούμε τα κουτιά των ρολών τα οποία τα τοποθετούμε ακριβώς κάτω από το κούφωμα (μπαλκονόπορτα ή παράθυρο) και μέσα στο λαμπά – τοιχοποιία.

Το ύψος των κουτιών των ρολών διαφοροποιείται ανάλογα με το είδος της περσίδας-ψάθας την οποία έχουμε επιλέξει (περσίδες αλουμινίου, πολυουρεθάνης, διάτρητες). Συνεπώς, μειώνεται το ύψος του κουφώματος λόγω της ύπαρξης του κουτιού του ρολού.

  • Για παράθυρα ύψους έως 1,50 μέτρο, υπολογίζεται κουτί ρολού με ύψος 15 εκατοστά.
  • Για μπαλκονόπορτες ύψους έως 2,40 μέτρα, υπολογίζεται κουτί ρολού με ύψος 18 εκατοστά.
  • Για μπαλκονόπορτες ύψους πάνω από 2,4 μέτρα, υπολογίζεται κουτί ρολού 24 εκατοστά.

 
Τα επικαθήμενα ρολά είναι ασφαλέστερα εξαιτίας της χρήσης οδηγών με φτερά, οι οποίοι βιδώνονται πίσω από την κάσα του κουφώματος και γίνονται ένα μ’ αυτή. Είναι και περισσότερο καλαίσθητα, γιατί τα εξωτερικά κουτιά μπορούν να επενδυθούν και να κρυφτούν.

Η κίνηση των ρολών γίνεται με όλους τους τρόπους (ηλεκτρικά ρολά, χειροκίνητα ρολά με ιμάντα ή συνδυασμός αυτών, ηλεκτρικά ρολά και χειροκίνητα με τη χρήση αποσπώμενης μανιβέλας).

Β. Τα εξωτερικά (ρολά) κουτιά ρολών είναι τα κουτιά των ρολών τα οποία τοποθετούνται έξω και πάνω από το λαμπά του κουφώματός μας. Με τον τρόπο αυτό δε μειώνεται καθόλου το ωφέλιμο ύψος του κουφώματος. Μπορούν να κατασκευαστούν μόνο ηλεκτρικά, ενώ υστερούν και σε καλαισθησία εκτός και αν επενδυθούν εξωτερικά.

Στα ρολά υπάρχουν δύο είδη κουτιών

  1. Τα απλά κουτιά
  2. Τα θερμοδιακοπτόμενα κουτιά, τα οποία περιλαμβάνουν ειδικό μονωτικό υλικό στην εσωτερική πλευρά του κουτιού για καλύτερη ηχομόνωση, καθώς και θερμοδιακοπή με πολυαμίδια για υψηλότερη θερμομόνωση.

 

Παντζούρια

Πρόκειται για τον παραδοσιακό τύπο εξώφυλλων. Επιτρέπουν καλό αερισμό, φωτισμό και ορατότητα από μέσα προς τα έξω και όχι αντίστροφα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ανοιγόμενα, συρόμενα, εξωτερικά συρόμενα, μονόφυλλα, δίφυλλα και τετράφυλλα ανάλογα με τις ανάγκες και το ύφος του χώρου σας, αλλά και την αισθητική σας. Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων.

Εσείς θα επιλέξετε ρολά αλουμινίου ή παντζούρια;  Απευθυνθείτε στους ειδικούς της εταιρείας ΤΖΟΛΑΣ – ΧΑΡΜΑΝΤΑΣ, στην Πάτρα.