ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Άριστος σχεδιασμός, προσεγμένο φινίρισμα & υψηλή λειτουργικότητα
με την εγγύηση της ΕΛ.ΚΑ.ΑΛ.

Τα ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου προσφέρουν πολύ καλά επίπεδα θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και στεγανότητας στον αέρα και το νερό, καθώς επίσης και μεγαλύτερη ασφάλεια. Διατίθενται σε πολλούς τύπους, σχέδια και χρώματα και δέχονται σήτα και παντζούρι ή ρολό εξωτερικά.

Έχουν, όμως, το μειονέκτημα ότι δεν μπορούν να καλύψουν μεγάλα ανοίγματα, δηλαδή με πλάτος πάνω από 2,00 m, ακόμη και στην περίπτωση δίφυλλης μπαλκονόπορτας. Επίσης, πάντα θα πρέπει να διατίθεται ο απαιτούμενος χώρος εσωτερικά, ώστε να μπορεί να ανοίγει το παράθυρο ή η μπαλκονόπορτα χωρίς εμπόδια. Υπάρχουν σειρές απλές και θερμομονωτικές.

Τα ανοιγόμενα κουφώματα διατίθενται σε διάφορους τύπους:

  • Εσωτερικό παραθυρόφυλλο (ανοιγόμενο προς τα μέσα)
  • Εξωτερικό παραθυρόφυλλο (ανοιγόμενο προς τα έξω)
  • Ανακλινόμενο παραθυρόφυλλο (ανοιγόμενο προς το επάνω μέρος)
  • Προβαλλόμενο (ανοιγόμενο προς το κάτω μέρος και έξω)
  • Μονόφυλλο, δίφυλλο, τρίφυλλο κ.λπ.
  • Συνδυασμός συρόμενου – ανοιγόμενου

Στα περισσότερα ανοιγόμενα κουφώματα είναι δυνατή η τοποθέτηση ανάκλισης στο ένα ή και στα δύο φύλλα. Η ανάκλιση επιτρέπει στο ανοιγόμενο φύλλο να ανοίγει από το πάνω μέρος. Με αυτόν τον τρόπο αερίζεται ο χώρος, χωρίς το φύλλο του κουφώματος να εμποδίζει και να πιάνει χώρο.

Κατά τον εξαερισμό σε θέση ανάκλισης, τα ψαλίδια διατηρούν το φύλλο ανοιχτό ακόμη και σε περίπτωση ανέμου. Επιπλέον, η τοποθέτηση περιμετρικού μηχανισμού παρέχει πολύ μεγάλη αντιδιαρρηκτική προστασία. Το μικρότερο πλάτος κουφώματος που μπορεί να τοποθετηθεί ανάκλιση είναι τα 45 εκατοστά.

Απευθυνθείτε στην εταιρεία ΤΖΟΛΑΣ – ΧΑΡΜΑΝΤΑΣ, στην Πάτρα,
για ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου.